Laddar

Förstoppning och diarré

Vid diarré är tarmrörelserna eller den så kallade peristaltiken i mag-tarm kanalen förstärkt och det leder till att kroppen inte hinner bearbeta maten samt  suga upp vattnet som normalt sker i tjocktarmen, utan vätskan rinner rakt igenom kroppen. Den största faran är uttorkning.

Orsaker till akut diarré kan vara sjukdomsframkallande bakterie eller virus, stress eller känslomässiga situationer, eftersom tarmen är mycket känslig för psykiska reaktioner.

Psylliumfröskal, binder vätska och gör avföringen fastare och motverkar diarré. Tarmbakterier bygger upp och balanserar en rubbad tarmflora.

Osötad blåbärssaft3 gånger per dag är en gammal hälsokur mot diarré.

När tarmens normala funktion och rytm har rubbats uppstår förstoppning. Inom naturmedicinen så anser man att man bör gå på toaletten 2-3 gånger per dag. En gång eller mindre är mer eller mindre förstoppning. Det tar födan cirka 24 timmar för att passera hela matsmältnings/tarmsystemet.

Stress, fiberfattig kost och mycket stillasittande är några faktorer som bidrar till förstoppning.

Mjölksyrade bakterier i form av mjölksyrade grönsaker eller tillskott i kombination med motion och ändrade kost vanor är viktiga faktorer för att få en balanserad tarmflora.

Är du i behov av järntillskott så bör man välja järnarginat eller järnaspartat och inte järnsulfat som har en förstoppande effekt.

Psylliumfröskal, Chlorella, Spirulina och AloeVera har traditionellt används mot förstoppning.

Filtrera nedan:

Produkter

För tillfället finns inga produkter under denna rubrik.