Varumärken
Kategorier

Kundtjänst 
Tel: 070-9390272
eller 0247-64560

VARDAGAR 9-15
LUNCHSTÄNGT
12.30-13.30

Fri frakt
Vid order över 100kr

Snabb leverans!

Stort sortiment
Testat av Masesgården

Öppet köp
Returrätt 14 dagar

Klarna checkout

    Trygg e-handel

Mat & Dryck / Glutenfritt

Gluten är ett protein som finns i sädesslag såsom vete, korn, råg och rågvete, såväl som användandet av gluten som en livsmedelstillsats i form av smakämnen, stabiliseringsmedel eller förtjockningsmedel. Havre ingår dock vanligtvis inte i dessa sädesslag, då det innehåller en annan slags gluten, vilket innebär att de flesta som är glutenintoleranta kan äta havre. Det är dock inte helt fastställt.

Dagens vete är förädlat förhållande till det vete som användes förr och innehåller ca 10gånger mer gluten än tidigare. Ursprungligen så fanns det rätt mängd enzymer för att bryta ner proteinet gluten. Men finns inte rätt mängd enzymer så klarat kroppen inte av att bryta ner gluten. Vilket leder till irriterad/ inflammerad tarmslemhinna. Slemhinnan i tarmen ska verka  som ett skydd, men vid en irritation/inflammation så  släpper den istället igenom ämnen som inte ska kunna ta sig igenom ,och vi får s.k Läckande tarm (Leaky gut syndrome) Ämnena ansamlas som slagg och  lägger sig främst i mjukvävnaden.

I dag finns det flera tillgängliga substitut för gluten, såsom glutenfritt mjöl, glutenfri müsli med flera. Ofta används också växter som majs, potatis, ris och tapioka för en glutenfri kost. Trots sitt namn, är bovete glutenfritt, så länge de inte är utblandade med vetemjöl vilket ofta är fallet. Glutenintoleranta får ofta se upp med ingredienslistan, då oväntade ingredienser kan innehålla gluten i form av olika livsmedelstillsatser, såsom i ketchup och glass.

Som hälsohem så rekommenderar vi Ekologisk Amisa glutenfree produkter och Ekologisk Orgran glutenfree produkter.

Ett tips är att byta ut vetemjöl mot rismjöl, mandelmjöl, bovetemjöl eller kikärtsmjöl.Ta samma mängd som står på receptet men med kombinationen: hälften av ekologiskt kikärt, ris eller majsmjöl tillsammans med hälften av bovete, quinoa eller kokosmjöl.

Sorteringsordning: Namn A-Ö | Namn Ö-A | Lägsta pris | Högsta pris | Varumärke Artikel 1-3 av 3.
Havtornspulver, 100 g
Havtornspulver innehåller höga halter av de antioxidativa vitaminerna C, A, E, K och P med högt fl...
229 kr

Holistic Strandnypon, 400 g
Nypon är kända för sin höga halt av C- vitamin och den har ett högt fiberinnehåll.
249 kr

Kanderad Ingefära
Ekologisk Kanderad ingefära är gott till det mesta.
Ät det som godis eller hacka i bitar och str ...
45 kr