Laddar

Hårvård

Ekologisk Hårvård fri från silikoner, parabener och sulfater


Silikoner

Silikon är en kemikalie som används för att täta lister i badrum och våtutrymmen och finns i många olika skönhetsprodukter. I hårprodukter bidrar de till att skapa glid och sluter ytan på hårstrået vilket gör att hårets yta blir mjukt och glansigt. Silikon byggs upp i håret och bildar en hinna runt hårstrået. Hur lång tid det tar beror helt på vilken slags hårtyp man har. Hinnan av silikon hindrar fukt och viktiga oljor från att tränga in i håret vilket kan leda till att håret blir torrt och styvt.

 

Sulfater

SLS (sodium lauryl sulphate) är ett starkt rengörande tvål/lösningsmedel och förekommer bl.a i schampo. Sulfater har en uttorkandeeffekt på håret och leder till att håret blir torrt och livlöst. Ett sulfatfritt schampo löddrar inte lika bra som ett schampo med sulfater och man kan behöva upprepa schamponeringen två gånger.

 

Parabener

Är en samling av konserveringsmedel och är tillsammans med mineraolja ett av de mest omdebatterade ämnena i kosmetikabranschen. Det används som konserveringsmedel i bl.a mediciner, mat, hudvård och kosmetika för att hämma tillväxten av bakterier, jäst, svamp eller att produkten inte ska härskna. Det ger helt enkelt produkten lång livslängd. Hälsoriskerna med Parabener rör sig om att det det kan påverka kroppens hormonella system på ett negativt sätt ,samt att flera av parabenerna är allergena, varför användning av hudvårdsprodukter med parabener kan medverka till allergiska reaktioner. 

Visar 1-11 av 11 artiklar

Produkter