Varumärken
Kategorier

Kundtjänst 
Tel: 070-9390272
eller 0247-64560

VARDAGAR 9-15
LUNCHSTÄNGT
12.30-13.30

Fri frakt
Vid order över 100kr

Snabb leverans!

Stort sortiment
Testat av Masesgården

Öppet köp
Returrätt 14 dagar

Klarna checkout

    Trygg e-handel

PQQMAX i gruppen Psykisk hälsa / Stress/utmattning hos Masesgården AB (7023)
PQQMAX

PQQMAX

489 kr
Avbetalning:
PQQMAX är ett nytt och helt unikt tillskott som verkar genom att öka produktionen av tillgänglig energi i kroppens alla celler. Produkten innehåller PQQ, CoQ10 och NADH, och är det första tillskottet av sitt slag i Norden.
Lagerstatus:

Leveranstid:

Artikelnr:
7023

Kundbetyg:
Betyg på PQQMAX i gruppen Psykisk hälsa / Stress/utmattning hos Masesgården AB


Våra mitokondrier – kraftverken som tillverkar ATP

Egentligen är det inte så konstigt. Vid stigande ålder börjar dina krafter avta och du är kanske inte lika snabb i tanken längre. Dina inre kraftverk, som egentligen heter mitokondrier, producerar i stort sett all den energi du behöver för att exempelvis kunna tänka och springa. Vid sidan av arv, kost, motion och en sund psykosocial omgivning – grundstommen till hälsa och vitalitet – så har äldre bara en bråkdel av välfungerande mitokondrier jämfört med en yngre person. Inte undra på att du sakta men säkert tappar i fysisk och mental spänst.

Mitokondriernas antal och funktion är helt avgörande för graden av ditt åldrande. Denna omständighet för-klarar det stora forskarintresset för mitokondrier rent allmänt och PQQ i synnerhet.

I majnumret från 2015 av den vetenskapliga tidskriften Journals of Gerontology fastslås att …mitochondria will increasingly be targeted to prevent and treat chronic diseases and to promote healthy aging. (REF 6)

PQQ – ett essentiellt näringsämne

Många sjukdomar och metabola störningar kan idag härledas till att våra mitokondrier inte fungerar som de skall – det produceras helt enkelt för lite energi i form av ATP. Med stigande ålder försämras dessutom cellens försvar mot oxidativ stress.

PQQ bidrar till att återställa mitokondriernas funktion genom att:

  • aktivera de gener som gör att mitokondrierna kan dela och föröka sig. Mitokondrierna har nämligen sitt eget unika DNA.
  • skydda hela cellen mot  angrepp från fria syreradikaler då PQQ är ett mycket effektivt antioxidations-medel – 5000 gånger mer effektivt än vitamin C!

Studier på både djur och människa visar att PQQ, har skyddande effekter mot skadliga ämnen i samband med både Parkinsons och Alzheimers sjukdom, förbättrar minnet och kognitiv förmåga samt skyddar hjärtat mot stresskador i samband med en infarkt. (REF 1-2) Även vår hy mår bra av PQQ. Aktuell forskning har visat att PQQ i en dos av 20 mg om dagen, under så kort tid som åtta veckor, förhindrade åldersrelaterade förändringar som rynkor. (REF 3)

Koenzymerna Q10  och NADH – effektiviserar produktionen av ATP

Koenzym Q10 finns framför allt i våra mitokondrier som transportör av elektroner från NADH i elektron-transportkedjan. Kedjan bildar ATP, cellernas egen  ”energibärare”. Vidare är koenzym Q10 ett effektivt antioxidationsmedel som bidrar till att minska bildandet av fria syreradikaler som har en skadlig inverkan på våra celler.

Koenzym Q10 har studerats i ett stort antal studier. En som har fått mycket uppmärksamhet gjordes på patienter med hjärtsvikt: 300 mg dagligen i två års tid resulterade i minskad sjuklighet och död samt en för-bättrad symptombild. (REF 4)

NADH har en central roll inom cellens energiproduktion, bland annat genom att varje NADH renderar i tre ATP molekyler.

Detta sker genom en serie elektronöverföringar som bygger upp en laddningsskillnad över det inre mitokondriemembranet, ungefär som ett elektriskt batteri vars energi slutligen fångas upp av ATP, cellens  ”energibärare”.

Antal i förpackning: 30 kapslar st
Dosering & Användning: Rekommenderad daglig dos är 1 kapsel i samband med måltid. 1 kapsel innehåller PQQ 20 mg, CoQ10 300 mg och NADH 5 mg.
Innehållsförteckning: kapseln innehåller hydroxipropylmetylcellulosa, koenzym Q10, pyrrolokinolinkinon, Nikotinamidadenindinukleoyid, fullnadsmedel: risstärkelse, mikrokristalin cellulosa, kiseldioxid.

Se fler varor

Arnica Munspray, DCG
arnica MUNSPRAY innehåller den traditionella läkeväxten arnica montana och ger en långvarig och fr...
92 kr

Chlorella pyrenoidosa 300g pulver
Chlorella pyrenoidosa 300g pulver är ett superfood som innehåller nyttiga aminosyror, vitaminer och minerale...
499 kr

Chlorella pyrenoidosa, 1400 tabletter
Chlorella pyrenoidosa har en hög proteinhalt och är rik på fibrer, vitaminer, mineral- och spår...
509 kr

Wild Yam, 240 kapslar
Wild Yam är en rotknöl som innehåller ett naturligt växthormon som är mycket likt de hormoner...
449 kr


Andra köpte även

Chlorella pyrenoidosa, 1400 tabletter
Chlorella pyrenoidosa har en hög proteinhalt och är rik på fibrer, vitaminer, mineral- och spår...
509 kr

Kärnfrisk Mat
av Ninka-Bernadette Mauritson & Thorbjörg Hafsteinsdottir
Festlig mat utan gluten, kemikalier, socker och mj...
111 kr

THORNE  Adrenal Cortex, 60 kapslar
Extrakt av binjurebark spelar en stor roll för att stödja friska binjurar och balansen av kortisolnivåe...
164 kr

Thorne - Molybdenum glycinate, 60 kapslar
Molybden Glycinat ger mineralet Molybden som är en essentiell byggsten i flera enzymer som är aktiva i avgif...
145 kr